Åttonde specialkongressen för bioplasten PLA arrangeras i München

Text:Jerry Pettersson
PUBLICERAD: 19 januari 2024

I slutet av maj är det åter dags för PLA World Congress i tyska München. Det blir åttonde gången som denna specialkongress för den mjölksyrabaserade bioplasten PLA arrangeras.

(2024-01-19) Datum för tvådagarseventet PLA World Congress är 28 och 29 maj 2024 och platsen för konferensen blir Holiday Inn Munich City Centre (bilden ovan). Arrangör är facktidskriften Bioplastics MAGAZINE och dess utgivare tyska Polymedia Publisher.

8th PLA World Congress blir ett hybridevent och kan följas online för den som inte fysiskt tänker närvara i München. Alla presentationer kommer att spelas in och finnas tillgängliga online i minst en månad efter kongressens slut.

”PLA är en av de bioplaster som har störst marknadsbetydelse. Den mångsidiga bioplastråvaran tillverkas nästan helt av förnybara resurser. Den används för förpackningsapplikationer, för fibrer i vävda och non-woven applikationer. Även fordonsindustrin och konsumentelektronik använder PLA. Att blanda PLA med andra bioplaster eller andra blandningspartners samt att blanda det med naturliga fibrer som lin, hampa, etc breddar användningsområdet ännu mer”, skriver arrangören i sin förhandsinfo inför kongressen.

Vid kongressen kommer ett tjugotal experter från företag, universitet, organisationer, etc. att dela med sig av sina kunskaper och ge en heltäckande översikt över dagens möjligheter med PLA och diskutera framtidsutsikterna för den populära bioplasten.

För mer info, preliminärt program och registrering, klicka HÄR!

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2024
jp.press@jppa.one

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar