Bioplastföretaget BioBag har fått en ny verkställande direktör

Text:Jerry Pettersson
PUBLICERAD: 6 september 2022

Patrik Fogelström är ny VD för bioplastföretaget BioBag Group och för moderbolaget BioBag International AS, som sedan början av år 2021 ingår i italienska bioplastkoncernen Novamont Group.

Kjell Ivar Bache lämnar efter åtta år som VD för BioBag. (Bild BioBag)

(2022-09-06) Patrik Fogelström (bilden ovan), som bland annat har en Master of Science in Business & Economics från Lunds universitet, har i mer än 30 år arbetat i flera ledande befattningar med både nystartade och multinationella företag, i både B2B– och FMCG-miljöer, med betydande erfarenhet inom förpackningssektorn.

Den nye BioBag-VD:n efterträder Kjell Ivar Bache, som varit VD de senaste åtta åren. Kjell Ivar Bache kommer att stanna kvar i koncernen under en period för att säkerställa en smidig övergång.

Catia Bastioli är VD för Novamont Group och ordförande i BioBag International. (Bild Novamont)

”Styrelsen tackar Kjell Ivar för hans engagemang och stora insats under de senaste åtta åren, där han tillsammans med alla anställda har fört koncernen dit vi är idag. Samtidigt vill vi välkomna Patrik som vår nya VD. Han tillför djup kunskap om förpackningsindustrin och internationella verksamheter. Det är vår fasta övertygelse att den erfarenhet han tillför BioBag och Novamont Group kommer att stärka gruppen i våra ansträngningar att nå våra ambitiösa mål”, säger Catia Bastioli, VD för Novamont Group och styrelseordförande i BioBag International AS.

”BioBag Group är en oerhört spännande verksamhet med stor potential. Jag ser fram emot ett nära samarbete med alla delar av koncernen för att kunna fullfölja vår strategi och nå såväl våra tillväxtmål som våra finansiella mål”, säger nye VD:n Patrik Fogelström i en kommentar.

Info om BioBag
BioBag etablerades år 1959 och producerade då en rad olika påsar, säckar och folier av polyeten. År 1993 infördes produktlinjen BioBag, som är baserat på komposterbara råmaterial och från år 1997 har strategin varit att bli ett världsledande företag inom produktion, försäljning och marknadsföring av bioplastprodukter. I dag har BioBag ett stort och omfattande sortiment av komposterbara och biologiskt nedbrytbara produkter inom avfallshantering, detaljhandel, grossister, industri och jordbruksbranschen. BioBag, som har huvudkontor i Askim, Norge och en produktionsanläggning i Dagö, Estland, är också en av medlemmarna i Nordisk Bioplastförening.
BioBag förvärvades 2021 av Novamont – LÄS HÄR!

Info om Novamont
Novamont Group, med huvudsäte i italienska Novara, är en global ledare inom produktion av bioplaster och utveckling av biokemikalier och bioprodukter. Koncernen har 650 anställda och en omsättning på cirka 414 miljoner euro (ca 4,44 miljarder kronor).
Novamont har produktionsanläggningar, forskningslaboratorier, mm. på flera platser i Italien och har kontor i Tyskland, Frankrike, Spanien och USA samt är via distributörer närvarande i mer än 40 länder.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2022
jp.press@jppa.one

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar