European Bioplastics har utsett ny chef för EU-frågor i Bryssel

Text:Jerry Pettersson
PUBLICERAD: 20 januari 2023

European Bioplastics (EUBP) har utsett Roberto Ferrigno till ny representant och ansvarig för organisationens EU-frågor i Bryssel. Han tillträdde sin tjänst den 1 januari i år och kommer också att leda EUBP:s nya kontor i Bryssel, som öppnas den 1 februari 2023.

(2023-01-20) EUBP skriver i ett pressmeddelande att bioplast har blivit ett allt viktigare ämne i debatten om EU:s ansträngningar för att nå sina ambitiösa klimatmål och EUBP-organisationen och dess medlemmar välkomnar Roberto Ferrigno som en del av EUBP-teamet.

”Roberto passar perfekt in i EUBP-teamet och dess grupp av beprövade experter, när det kommer till biobaserad och komposterbar plast. Han har redan arbetat inom bioplastindustrin under lång tid och har med sig många års erfarenhet i Bryssel. Jag tvivlar inte på att han är rätt person att representera vår industris intressen i Europas huvudstad vid denna avgörande tidpunkt”, säger Stefan Barot, ordförande för EUBP.

Innan han kom till European Bioplastics har Roberto Ferrigno haft ledande befattningar på europeiska och internationella organisationer samt företag, inklusive GreenpeaceWorld Wide Fund for Nature (WWF) och global PR-företaget Weber Shandwick. Sedan många år har Roberto Ferrigno också i egen regi verkat som konsult och rådgivare till utvalda kunder och intressenter inom bioekonomin.

Roberto Ferrigno

”Nu är rätt tid att gå med i EUBP. Green Deal och dess relaterade politiska initiativ ger en unik möjlighet att uppnå ett omfattande erkännande av bioplaster och deras roll i att etablera en resurseffektiv, klimatvänlig biobaserad ekonomi i Europa”, säger Roberto Ferrigno, som också poängterar att han kommer att se till att EUBP fortsätter att spela en aktiv roll i diskussionerna som påverkar bioplastsektorn och genom att engagera sig med EU:s beslutsfattare och det bredare utbudet av intressenter.

Roberto Ferrigno efterträder Maria Negut, som tillträdde som EUBP:s EU-representant i Bryssel i mars i fjol (Läs HÄR). Hon har nu lämnat organisationen för en tjänst som Senior Manager Global Public Affairs EMEA vid Estée Lauder Companies Inc.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2023
jp.press@jppa.one

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar