Högintressant NBF-webinar om dagsläget på bioplastmarknaden

PUBLICERAD: 5 november 2021

Hur ser läget ut på den högintressanta marknaden för bioplaster och vilka nya produkter finns det? De frågorna tänker webinaret ”Bioplastic Market Update and New Products” ge svar på.

(2021-11-05) Webinaret, som äger rum den 18 november, kl 14.00 – 15.30, är kostnadsfritt och arrangeras av Nordisk Bioplastförening (NBF).

Michael Thielen, chefreaktör för Bioplastics Magazine, är huvudtalare på webinaret. (Bild Bioplastics Magazine)

Huvudtalare på webinaret blir Michael Thielen, som är utgivare och chefredaktör för tidningen Bioplastics Magazine. Han kommer att informera om dagsläget på bioplastmarknaden och presentera några helt nya produkter, tillverkade i bioplast.

Tre andra intressanta och kunniga talare kommer också att medverka i webinaret:

Patrick Zimmermann, marknads- och försäljningschef samt styrelseledamot i tyska bioplastproducenten FKuR, kommer att tala om det högaktuella begreppet ”cirkulär ekonomi” och hur biopolymerer uppfyller kraven på cirkularitet.

Från svenska Holmen Iggesund kommer Hein van den Reek, som är chef för bolagets affärsområde för formbara produkter, och han ska informera om innovationen ”Conic”, som är ett fiberbaserat refillkoncept inom kosmetika, som påminner om såväl plast som glas.

Alberto Castellanza, internationell försäljningschef i italienska Novamont SpA, kommer att berätta om bolagets framgångsrika produkter inom varumärket Mater-Bi, med betoning på nya utvecklingar inom flexibla förpackningar.

Webinaret är alltså gratis, men registrering behövs. Mer info och registrering finns HÄR.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2021