”Innovativa polymerer” ger positiv utveckling för Covestro

Text:Jerry Pettersson
PUBLICERAD: 16 juni 2017
Det går bra för tyska polymer och kemiföretaget Covestro AG, som bland annat producerar bioplaster med koldioxid som råvara. Under årets första kvartal ökade företagets nettoresultat med hela 157 procent och landade på 468 miljoner euro (ca 4,5 miljarder kronor) att jämföra med 182 miljoner euro (1,78 miljarder kr) första kvartalet 2016.
Covestros VD Patrick Thomas

(2017-06-16) Även Covestros omsättning under årets första kvartal ökade markant och blev 846 miljoner euro (8,25 miljarder kronor) – en ökning med 66,5 procent jämfört med första kvartalet 2016.

”Den höga efterfrågan på våra produkter indikerar att biobaserade och ´innovativa polymerer´ spelar en betydande roll i dagens samhälle, där det är viktigt att hantera globala utmaningar som klimatförändringar, urbanisering och människors ökade rörlighet”, säger Covestros VD Patrick Thomas.

För resten av det här året har Covestro, som har sitt huvudsäte i staden Leverkusen, norr om Köln, höjt sina prognoser, eftersom man förväntar sig en fortsatt volymtillväxt.

Covestro, som är ett spin-off-företag från Bayer MaterialScience, har byggt en mångmiljonanläggning i staden Dormagen, några mil från huvudkontoret i Leverkusen. Vid anläggningen tillverkar Covestro bland annat en koldioxidbaserad bioplastprodukt, som används som nyckelkomponet i ett skummaterial till madrasser och stoppade möbler (Läs mer HÄR).

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2017
jp.press@comhem.se

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar