Bioplastorganisationen EUBP har valt ny styrelse och ny ordförande

Text:Jerry Pettersson
PUBLICERAD: 22 augusti 2022

Bioplastorganisationen European Bioplastics (EUBP) har valt ny ordförande och styrelse. Ny ordförande är Stefan Barot från företaget Biotec. Han efterträder François de Bie, som varit ordförande i nästan 10 år och som under sitt ordförandeskap lyft fram organisationen till att bli en viktig aktör och instans inom det växande bioplastområdet.

Stefan Barot, ny ordförande i EUBP. (Bild Biotec)

(2022-08-22) ”Aldrig tidigare har vår bransch fått så mycket uppmärksamhet som nu. Ekonomiskt och politiskt är det avgörande tider och jag är mycket glad över att kunna stödja vår bransch i min nya roll som EUBP-ordförande”, säger Stefan Barot i en kommentar till sin utnämning.

Vid sidan av nya ordföranden Stefan Barot kommer EUBP att ha två vice ordföranden och dessa är Lars Börger från Neste och Mariagiovanna Vetere från NatureWorks.

Andra medlemmar i den nya styrelsen i EUBP är Afsaneh Nabifar från BASF SE, Peter von den Kerkhoff från Covation Biomaterials LLC, Patrick Zimmermann från FKuR, Franz Kraus från Novamont, Paolo La Scola från TotalEnergies Corbion och Erwin Lepoudre från Kaneka. Den sistnämnda är organisationens kassör och skattmästare.

François de Bie, avgående ordförande (Bild EUBP)

”Avgörande EU-lagstiftning om bioplast förväntas antas i slutet av året och framöver och detta är ett utmärkt tillfälle att fullt ut erkänna biobaserad och komposterbar plasts roll inom den cirkulära ekonomin. Vi välkomnar Europeiska kommissionens initiativ för att skapa en tydlig och pålitlig politisk miljö för bioplast. Detta är avgörande för att säkerställa en fortsatt framgångsrik utveckling av vår bransch. Det gör det också möjligt för bioplast att bidra till att EU:s ambitiösa klimatmål uppnås, särskilt ett lägre miljöavtryck”, framhöll Stefan Barot i sin programförklaring som ny ordförande.

Vid sin utnämning passade Stefan Barot också på att tacka sin företrädare på ordförandeposten, François de Bie från Total Corbion PLA.

”Jag vill uttrycka en särskild uppskattning till min föregångare, François de Bie, som har varit föreningens ordförande i nästan tio år”, sa Stefan Barot.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2022
jp.press@jppa.one

Bilden överst: Den nya styrelsen i EUBP: Stående fr. v.: Erwin Lepoudre (Kaneka), Franz Kraus (Novamont), Afsaneh Nabifar (BASF SE), Lars Börger (Neste), Stefan Barot (Biotec), Paolo La Scola (TotalEnergies Corbion). Främre raden fr. v.: Peter von den Kerkhoff (Covation Biomaterials) och Mariagiovanna Vetere (NatureWorks). Saknas på bilden gör Patrick Zimmermann (FKuR) (Bild European Bioplastics)

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar