Finska Sulapacs biomaterial i lyxiga franska kosmetikaförpackningar

Text:Jerry Pettersson
PUBLICERAD: 30 januari 2024

Finska Sulapac Oy med sitt uppmärksammade egenutvecklade biomaterial, som ersätter oljebaserad plast, fortsätter sin satsning inom kosmetikområdet, nu senast med en serie lyxiga förpackningar i ett samarbete med franska företag.

(2024-01-30) Tillsammans med franska glasförpackningstillverkaren Verescence och likaledes franska kosmetikaspecialisten Albéa Cosmetics & Fragrance har Sulapac utvecklat burkkonceptet Twirl, som består av en 50 ml glasburk, tillverkad av Verescence, och bestående av 20 procent återvunnet glas samt ett biobaserat och återvinningsbart lock, tillverkat i Sulapac-material. Den påfyllningsbara burken sägs ge ett minskat koldioxidavtryck samtidigt som den säkerställer funktionalitet och estetik.

Colin Strobant är försäljningsdirektör på Sulapac. (Bild Sulapac)

”Twirl-glasburken med ett Sulapac-lock är ett lättillgängligt val för kosmetikamärken som strävar efter att integrera banbrytande hållbarhet med en lyxig touch”, säger Colin Strobant, försäljningsdirektör på Sulapac Oy.

Twirl-burken med Sulapac-lock är den första kosmetikaförpackningen i samarbetet mellan Sulapac, Verescence och Albéa.

Lock av Sulapac-material används i en serie lyxiga glasburkar för hudvårdsprodukter. (Bild Sulapac)

”Den lättillgängliga Twirl-burken är miljöansvarig, men ändå estetiskt tilltalande och enkel att använda. Den svarar mot trenden med påfyllningsbara förpackningar, som har vuxit stadigt på hudvårdsmarknaden de senaste åren och blir allt mer populär bland miljömedvetna konsumenter. Att ersätta konventionell plast i locket med hållbara Sulapac tar förpackningens miljömässiga meriter ännu ett steg längre”, skriver de tre företagen i ett gemensamt pressmeddelande.

N. B.: Sedan tidigare använder välkända kosmetikamärken som franska Chanel, japanska Ulé by Shiseido, finska Lumene Oy, m fl. Sulapac-material i sina kosmetikaförpackningar.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2024
jp.press@jppa.one

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar