Flera spännande talare på NBF:s årsmöte den 14 mars

PUBLICERAD: 13 februari 2019
Den 14 mars håller intresseorganisationen Nordisk Bioplastförening (NBF) öppet årsmöte i Göteborg. Flera intressanta förpacknings- och bioplastexperter finns på talarlistan.

(2019-02-13) Liksom tidigare år blir NBF:s årsmöte en öppen tillställning, dit alla intresserade är välkomna efter anmälan. Arrangörerna bjuder dessutom på lunch.

Bland företag som finns representerade bland talarna på årsmötet den 14 mars kan nämnas IKEA, NatureWorks, Stora Enso, Opea Solutions och Nolato Medical.

Från IKEA kommer välkände Allan Dickner, som är förpackningsansvarig, och han kommer att berätta om koncernens hållbarhetsarbete och tankar inför framtiden. Har bioplasterna någon plats hos IKEA?

Erwin Vink, NatureWorks
Johan Hoff, Stora Enso

Erwin Vink, som är hållbarhetschef hos bioplastföretaget NatureWorks, kommer att informera om företagets mjölksyrabaserade bioplaster under varumärket Ingeo och hur de passar in i en biobaserad cirkulär ekonomi.

Från Stora Enso kommer Johan Hoff, försäljningschef inom biokompositer, att berätta om företagets nya biokompositmaterial DuraSense, som redan rönt stor framgång och uppmärksamhet.

Glenn Svedberg, Nolato Medical
Esbjörn Elofsson, Opea

Om möjligheterna för bioplastbaserade barriärer till livsmedelsförpackningar kommer Esbjörn Olofsson, vice VD på Opea Solutions, att berätta och från Nolato Medical, ledande tillverkade av läkemedelsförpackningar, kommer VD Glenn Svedberg att informera om hur man ser på bioplaster.

Platsen för NBF:s årsmöte blir liksom tidigare år företaget Visutechs lokaler i Göteborg/Mölndal.
Mer information och anmälan HÄR.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2019

Bilden överst:  Allan Dickner, förpackningsansvarig på IKEA, talar på NBF:s årsmöte om hur koncernen ser på bioplaster. (Bild packnews.no)