Hållbar hudvård morgon rutin för män

Text:patrik
PUBLICERAD: 6 september 2018

Hållbar hudvård morgon rutin för män

Hudvård för män är en växande trend, något som vi kvinnor gillar. Det gör att våra skäggiga män ser mer och mer välvårdade ut och det har nästan blivit något av en statussymbol.Det dyker upp nya produkter på marknaden nästa varje vecka som lovar att ta hand om irriterad hud eller gör rakningen lättare. Produkter som skäggolja och säkerhetsrakhyvel lever sin andra golden era.

Den andra stora trenden är kaffe. Kaffe som är en så simpel men samtidigt väldigt komplex produkt som vi svenskar älskar och njuter dagligen. Vad har de två sakerna gemensamt och hur kan man göra dessa produkter funktionella men samtidigt hållbara?

Det började med bröderna Jared och Matt Poling. De ville skapa en morgon rutin för män som var mer hållbar och garanterad cirkulär. De båda bröderna började experimentera kring kaffebönorna och upptäckte att den extraherade oljan liknar de naturliga oljorna som finns i huden.

Med den kunskapen bakom sig så började Jerad och Matt köpa rester av överblivna bönor från en bonde i Costa Rica, med dem utvecklade de en hel linje av hygienprodukter. Små och trasiga bönor pressas för att extrahera oljan och kombineras med malningsrester för att skapa exfolierande rinse (Wake) och shave well cream (Prep). Den revitaliserande krämen (Tend) är gjord av bara oljan från bönorna.

Förpackningarna är gjorda av återvunnet aluminium. Tanken är att när man har använt upp hela produkten köper man en refill och fyller på förpackningen själv. Dessa kapslar säljs i en tunn, återvinningsbar plastburk med aluminium lock. Materialen skickas sedan i en komposterbar form gjord av sockerrörsmassa för att hålla produkten säker under transport.

 

Zsófia Réger

Bilder från: https://honouressentials.com/

 

 

 

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar