Kockens lanserar snäpplock i bioplast och nya glas till sina kryddor

Text:Jerry Pettersson
PUBLICERAD: 14 maj 2022

Till sina små ”gourmetsglas” med kryddor har Kockens lanserat nya förpackningar. Snäpplocken är nu tillverkade i bioplast och mängden glas har minskat.

Sarah Danielsson är förpackningsutvecklare hos Kockens. (Bild fr LinkedIn)

(2022-05-14) Kockens skriver i ett pressmeddelande att de nya snäpplocken till de minsta kryddglasen nu består av biobaserad plast samtidigt som man har kunnat minska mängden material i locken med 10,5 procent.

”Plast har en stor inverkan både på klimat och miljö och för att minska klimatpåverkan ställer vi om till ett material som är fossilfritt och 100 procent materialåtervinningsbart. Detta är i linje med vårt mål att Kockens förpackningar ska vara helt materialåtervinningsbara till år 2025”, säger Kockens förpackningsutvecklare Sarah Danielsson.

Kockens skriver också att mängden glas i de små gourmetglasen har minskat med 6,3 procent, vilket innebär en reducerad glasförbrukning med 33 ton per år och ett minskat koldioxidutsläpp med 28 ton. Samtliga Kockens kryddglas består dessutom av 55-60 procent återvunnet glas, insamlat från sorteringsanläggningar.

Locken till Kockens små gourmetglas är nu tillverkade i bioplast. Alla Kockens snäpplock kan öppnas med en hand. (Bild Kockens)

Samtidigt med glasreduceringen har kryddglasen fått en ny design och försetts med ett minimalistiskt linjemönster i nederkanten av glasen. Den grafiska designen på förpackningarna har också förändrats med fokus på avskalat, naturligt och enkelhet.

”Vi har arbetat aktivt för att kunna erbjuda en ännu mer hållbar förpackning och göra det lättare för konsumenten att göra klimatsmarta val”, säger Sarah Danielsson.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2022
jp.press@jppa.one

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar