Lyckad pilotstart för Total Corbions PLA-produktion i Thailand

Text:Jerry Pettersson
PUBLICERAD: 19 mars 2018
I thailändska Rayong har nu Total Corbion PLA – ett 50/50-ägt joint venture mellan franska Total SA och holländska Corbion NV – startat upp sin pilotanläggning, för produktion av bioplasten PLA.
Pilotfabriken, som har en årligt kapacitet på 1.000 ton PLA, kördes igång i december 2017 och har sedan dess producerat olika kvaliteter av PLA-hartser under varumärket Luminy.
Total Corbion har startat upp sin thailändska pilotfabrik för tillverkning av PLA.

(2018-03-19) ”Med en framgångsrik start av pilotanläggningen finns nu Luminy PLA tillgängligt för våra kunder, som har sett fram emot att testa och utvärdera våra PLA-kvaliteter”, säger Total Corbions marknadsdirektör Francois de Bie, som också är bekant som ordförande i europeiska bioplastorganisationen European Bioplastics.

”Luminy PLA finns nu tillgängligt för tester och utvärderingar”, säger Francois de Bie.

Total Corbions anläggning i Rayong ingår i bolagets strategi att bli en världsledande producent av PLA-bioplaster. Förutom pilotfabriken för PLA pågår på fabriksområdet en utvidgning av Total Corbions befintliga fabrik för produktion av lactic acid (mjölksyra), vilken ska få en årskapacitet på 100.000 ton. Dessutom håller man på att uppföra en polymeriseringfabrik på området för kommersiell och storskalig produktion av PLA-bioplaster. Den fabriken ska få en årskapacitet på 75.000 ton PLA.

9 november 2016 välsignades byggstarten av PLA-anläggningen i Rayong av Thailands industriminister Atchaka Sibunruang och Corbions VD Tjerk de Ruite. (Bild Corbion)

Enligt fabrikschefen Simon Goldney kommer den storskaliga PLA-fabriken att kunna leverera sina första kommersiella kvantiteter av PLA under andra halvåret 2018.

När PLA-anläggningarna i Rayong är fullt utbyggda och kompletta kommer Total Corbion PLA att kunna producera en bred portfölj av Luminy-bioplaster – från standard PLA till innovativ och värmebeständig PLA. Luminy-produkterna lämpar sig för allt från förpackningar till konsumtionsprodukter och fordonsdetaljer.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2018
jp.press@comhem.se

Vi har tidigare skrivit om Totals och Corbions joint venture-projekt i Thailand. Läs HÄR.

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar