USA-företaget NatureWorks ska bygga stor PLA-fabrik i Thailand

Text:christian
PUBLICERAD: 4 juni 2021

USA-baserade bioplastföretaget NatureWorks har fått grönt ljus för att bygga en ny anläggning i Thailand för produktion av den mjölksyrabaserade bioplasten PLA.

(2021-06-04) NatureWorks, som tillverkar PLA-bioplaster under det välbekanta varumärket Ingeo™, skriver i ett pressmeddelande att den nya anläggningen beräknas vara i drift år 2024.

NatureWorks utbyggnad av PLA-kapaciteten i Thailand har varit på gång under en längre tid, men nu har Thailand Board of Investment slutligen godkänt uppförandet av en helintegrerad Ingeo-/PLA-anläggning i Nakhon Sawan-provinsen. Årskapaciteten blir 75.000 ton och anläggningen kommer att producera alla kvaliteter, som ingår i Nature Works Ingeo-portfölj.

Rich Altice är VD för NatureWorks. (Bild NatureWorks

Fabriken kommer att ligga i industriområdet Nakhon Sawan Biocomplex, som är det första område i Thailand, som etablerats i linje med landets bioekonomiska policy.

”Vi är mycket glada över att kunna meddela denna utökning, som är ett led i vår globala expansion. Att få godkännande från Thailand Board of Investment var en avgörande milstolpe för att kunna etablera vår nya anläggning i Thailand. Med både nyligen beslutade kapacitetsutökningen vid vår anläggning i Blair, Nebraska, och denna nya i Thailand, kan vi förse den globala marknaden med hållbara bioplastmaterial”, kommenterar företagets VD Rich Altice.

År 2002 var NatureWorks det första företag, som tillverkade PLA biopolymerer i kommersiell skala. 2013 utökade man kapaciteten i Blair till 150.000 ton och den är idag den största tillverkningsenheten för PLA i världen.

Noterbart är att Total Corbion PLA, som är ett joint venture-företag mellan franska Total SA och holländska Corbion NV, sedan år 2018 också har en större PLA-anläggning i Thailand med en kapacitet på 75.000 årston (Läs HÄR!)

Text Bo Wallteg + JP Press

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2021
jp.press@jppa.one

Bilden överst: NatureWorks anläggning i Blair, Nebraska kommer snart att kompletteras med en ny PLA-fabrik i Thailand. (Bild NatureWorks)

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar