NatureWorks visade imponerande produktbredd på interpack

Text:Jerry Pettersson
PUBLICERAD: 29 maj 2017
Brittiska bioplastföretaget NaturWorks LLC, som tillverkar bioplaster under välbekanta varumärket Ingeo™, visade imponerande bredd och produkttillämpningar vid den stora förpackningsmässan interpack, som hölls i tyska Düsseldorf i början av maj.
Marc Verbruggen, VD NatureWorks

(2017-05-29) Inte nog med att NatureWorks hade en egen monter, där man visade exempel på såväl flexibla som rigida förpackningslösningar, baserade på Ingeo – ett flertal företag och utställare visade dessutom upp förpackningskoncept helt eller delvis baserade på Ingeo i sina montrar.

Flera av de förpackningslösningar från NatureWorks, som visades upp på interpack, innehöll bioplastlösningar med förbättrad prestanda i form av bättre barriäregenskaper, högre värmebeständighet. förbättrad styrka, etc.

”De funktionella förbättringarna av Ingeo, som är en av världens mest använda bioplaster, är ett resultat av förbättrad tillverknings- och konverteringsteknik samt skräddarsydda forsknings- och utvecklingsinitiativ hos NatureWorks och våra partners”, säger Marc Verbruggen, NatureWorks VD och koncernchef, i en kommentar.

NatureWorks skriver i ett pressmeddelande att den kreativa processen i förbättringarna av Ingeo och dess egenskaper grundar sig i en gemensam önskan att hitta nya förpackningslösningar, som fungerar bättre och som öppnar nya användningsområden för bioplastbaserade förpackningar.

Taghleef Industries

”Vi och våra partners vill dessutom minska beroendet av fossila råvaror, erbjuda fler återvinningsalternativ och sänka koldioxidavtrycket”, förklarar Marc Verbruggen.

Här ett axplock av utställare/företag från såväl Europa som Asien, som visade upp Ingeo-baserade bioplastprodukter från NatureWorks på interpack:

Constantia Flexibles

* Belgiska plastleverantören Sidaplax visade den ultralätta filmen Ingeo EarthFirst®, som kan förseglas med hjälp av UV-ljus.
* Taghleef Industries från Dubai i Förenade Arabemiraten visade besökarna den Ingeo-baserade filmen Nativia® D808, som är avsedd för laminering med pappersprodukter typ påsar, IML-etiketter (In-Mould-Labelling), etc.
* I österrikiska Constantia Flexibles monter kunde besökarna stifta bekantskap med produkter där Ingeo-film, med höga barriäregenskaper, laminerats med olika papperstyper.
* I italienska ISAP Packagings monter fanns en värmebeständig Ingeo-bägare, avsedd för mejeriprodukter och efterrätter.

Natur-tec

* Franska företaget Synerlink visade en transparent 6-pack för yoghurt i rigid Ingeo-plast. Bägarna formas. fylls och försluts i en förpackningsmaskin från franska Arcil.
* Taiwan-baserade See Box visade Ingeo-bägare med digital tryck, avsedda för varumärket Riiqi.
* Indiska Natur-Tec hade i sin monter ett brett urval av värmebeständiga engångsbestick och andra serviceprodukter, tillverkade på en Ingeo-baserad teknologiplattform.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2017
jp.press@comhem.se

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar