Premiumförpackningar för kosmetika tillverkas av en blandning av PLA och PHA

Text:Jerry Pettersson
PUBLICERAD: 24 augusti 2023

Sydkoreanska företaget CJ Biomaterials Inc. har utvecklat en ny bioplastformula som används för produktion av premiumförpackningar till sydkoreanska kosmetikaföretaget Riman. Det nya plastmaterialet består av en blandning av bioplasterna PHA (polyhydroxialkanoat) och PLA (polymjölksyra).

(2023-08-24) CJ Biomaterials, Inc., som är en division inom sydkoreanska koncernen CJ CheilJedang, skriver i ett pressmeddelande att man tillsammans med globala Riman ska använda sin patenterade PHA-teknologi och blanda med PLA-bioplast för att skapa premiumförpackningar till utvalda produkter inom Rimans varumärke IncellDerm, som finns på den globala kosmetikamarknaden och som även säljs i Sverige.

De nya bioplastbaserade förpackningarna betecknas som mer miljövänliga och hjälper till att minska Rimans användning av fossilbränslebaserade förpackningar för företagets hudvårdsprodukter, helt i linje med Rimans policy för hållbara förpackningar.

CJ Biomaterials skriver att deras PHA-biopolymerer är naturligt framställda och producerade på ett hållbart sätt. De används som byggstenar för att ersätta och förbättra de funktionella egenskaperna hos ett brett spektrum av polymerer vid tillverkning av färdiga varor eller som utgångspunkt för hållbar kemi. Deras PHA produceras under varumärket PHACT, som står för ”PHA + Action”.

”PHA fungerar bra som modifierare till andra polymerer eller biopolymerer och kan användas för att öka biobaserat innehåll, påskynda biologisk nedbrytning och förbättra de funktionella egenskaperna hos hartser och färdiga produkter”, skriver CJ Biomaterials.

Max Senechal, CJ Biomaterials. (Bild LinkedIn)

Det kombinerade PLA-PHA-materialet kommer att användas till förpackningar för Riman-produkterna IncellDerm Active Cream EX, Dermatology Booster EX och Vieton Oil Mist (bilden överst). Enbart dessa tre produkter svarar för mer än 5,4 miljoner enhetsförsäljningar varje år av Rimans produkter och företaget planerar nu att gradvis utöka användningen av CJ Biomaterials PHA-baserade bioplastprodukter till andra förpackningar i produktportföljen. CJ Biomaterials och Riman avser också att bredda sitt samarbete för att utveckla PHA-lösningar som kan användas till formsprutningsapplikationer.

”Det här samarbetet med Riman visar mångsidigheten hos våra PHA-biopolymerer samtidigt som vi stärker vårt engagemang för att minska såväl plastavfallet som världens beroende av petroleumbaserad teknologi. Tillsammans strävar vi efter att göra en betydande inverkan på det kosmetiska förpackningslandskapet och främja en mer hållbar och miljövänlig framtid”, säger Max Senechal, Chief Commercial Officer på CJ Biomaterials.

Betty Perez, Riman North America. (Bild LinkedIn)

”Hållbarhet och hållbara metoder är inte längre trender, utan snarare nödvändigheter. Vi tar vårt ansvar och börjar med att lansera ett biologiskt nedbrytbart bioplastmaterial, som är det första i sitt slag och som kan användas till mer än 5,4 miljoner förpackningar om året. Det är ingen lätt uppgift, men vi accepterar detta som en skyldighet och kommer aktivt att söka vägar för att fortsätta att bidra till miljöskyddet”, säger Betty Perez, General Manager, Riman North America.

Jerry Pettersson/JP Press Agency © 2023
jp.press@jppa.one

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar