Vildmarksutrustning i biokomposit

Text:patrik
PUBLICERAD: 9 maj 2018

Nu när det börjar bli lite varmare i luften och solen värmer så vill man gå ut i naturen och vandra eller ta en kortare promenad. Att koppla av efter jobbet eller helgen och bara andas in den friska luften. Det är nu också den tiden på året som man börjar att gräva fram all utrustning som kan behövas till utflykterna. För er som nu tänker komplettera eller investera i ny och hållbar utrustning har det finska företaget Kupilka lösningen.

Företaget startades år 1936 med att tillverka koppar och skålar av trä. 1996 börjar man använda grön el i produktionen – som första företag i Finland. 1999 – 2003 utvecklade Kupilka materialet Keraline®. Keraline är ett kompositbiomaterial som består av femtio procent cellulosafiber och femtio procent polypropen. Materialet används för att tillverka vildmarksutrustning såsom bestick och tallrikar och ger en lätt och hållbar produkt som tål att diskas i maskin. Cellulosafibrerna som används kommer från miljöcertifierade skogsbruk i Finland.

Produkterna tål +100°C varm dryck och har inga problem med att motstå den nordiska vintern med kyla ner till -30°C. Kupilkas produkter är designade för att hålla ett hetl liv och efter produktens livscykel så kan man energiåtervinna materialet eller skicka tillbaka det till företaget som använder det till att tillverka nya produkter.

Vill du ha din egen design på din Kupilka då är det bara att höra av dig till företaget som laserskär din logga/namn på produkten.

 

Senaste nytt

pres-mats-utvald
Emballator Innovation Center utvecklar morgondagens förpackningar
sommar-mess-2024-utvald-2
Nordisk Bioplastförenings nyhetsredaktion har tagit sommarledigt!
new-site-utvald
Efter tolv år – nu har Nordisk Bioplastförening fått ny design på hemsidan!
NBF-co2-mid
Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen, om vi tänker kreativt och samarbetar!
ecoflex-basf-utvald
BASF utökar sin bioplastportfölj med biomassabalanserad PBAT-variant
oliv-tree-utvald
Avfall från olivträd omvandlas till bioplast för livsmedelsförpackningar